Amatorilor acestui fel de mancare le voi oferi astazi o varianta de chiftelute fragede la cuptor, la fel de bune ca cele prajite, insa mult mai sanatoase, pentru ca se evita procesul de prajire cu ulei. Va spun sincer ca eram reticenta la inceput, pentru ca imi imaginam ca vor iesi tari, insa rezultatul ne-a facut sa ne declaram fani ai acestui fel de mancare.
Pentru prepararea lor avem nevoie de:
– 1 kg carne de porc tocata
– 3 cepe mari
– 3 cartofi
– 2 oua
– 100 g pesmet
– 1 legatura de marar
– 4-5 catei de usturoi
– sare, piper
Punem mai intai cartofii la fiert, apoi tocam ceapa marunt, si o inabusim 3-4 min, pisam usturoiul, tocam si mararul, apoi incepem sa le combinam. Asezam carnea intr-un bol mai mare, adaugam ceapa racita, cartofii pisati bine, usturoiul, ouale, mararul, pesmetul, condimentam si amestecam bine pentru a omogeniza compozitia, apoi gustam si „ajustam” gustul.
Ne pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si formam chiftelutele, cu mana umeda. De preferat sa le facem mai grosute, pentru a-si pastra fragezimea, si la fel de mari, pentru a se coace toate in acelasi timp.
Dam tava la cuptor pentru 30-40 min, intai la foc mare 10-15 min, apoi reducem la foc potrivit, si asteptam sa se rumeneasca frumos.
Veti fi uimiti de cat de frumos se coc, si cat de fragede si pufoase raman.
Se pot servi ca atare reci , sau calde , alaturi de orez, cartofi natur sau piure, legume la gratar.
Pofta buna!
[fblike]
Chiftelute de porc la cuptor,