Pastrav la cuptor cu smantana

Pastrav la cuptor cu smantana

A venit momentul si pentru o reteta din Bucovina mea draga :)!

Azi ne delectam cu un pastrav la cuptor cu smantana si mamaliguta, o reteta specifica zonei mele, e imposibil sa treci prin Bucovina si sa nu mananci un pastrav de la mama lui, traditie si gust divin!!

Ingrediente:

  • 4-5 pastravi proaspeti
  • 600ml smantana
  • 2-3 catei de usturoi
  • 5-6 fire de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 4-5 linguri ulei
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare

Ne apucam de treaba…curatam mai intai pestii si ii uscam cu servetele de bucatarie, apoi facem o marinata din usturoiul pisat, ceapa verde tocata marunt, verdeturile si ele tocate, uleiul, zeama de lamaie, sare si o punem peste pesti. Ii masam bine sa fie acoperiti peste tot si ii lasam 10-15 minute sa se odihneasca.

Pastrav la cuptor cu smantana

Incingem apoi o tigaie si rumenim usor pestii, cate 1 minut pe fiecare parte, nu-i lasam mai mult pentru ca riscam sa-i lasam fara piele, ii transferam intr-o tava, turnam peste ei smantana cu putina sare, va recomand o smantana de casa, buuna, groasa…ea va da gustul pestilor..si bagam tava la cuptor pentru 15-20 minute la foc potrivit.

Pastrav la cuptor cu smantana

Punem ceaunul de mamaliga :), facem si mujdei de usturoi pentru doritori si nu ne ramane decat sa ne delectam cu o mancare sanatoasa, usor de facut si gustoasa. Pestele are carnea frageda, aromata si dulceaga de la smantana deci clar…are gust de Bucovina :)!!

Pastrav la cuptor cu smantana

Pofta buna!

recipe image
Pastrav la cuptor cu smantana
Timp de pregatire
Timp de coacere
Timp de realizare
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.