Pestele este intotdeauna potrivit pentru o masa in familie, dar si mai potrivit pentru ziua de maine, sarbatoarea Bunei Vestiri, zi din postul Pastelui in care se mananca peste. Reteta mea: peste cu ciuperci si sos de rosii la cuptor.
Ingrediente:
– 1,5 kg merluciu trunchi (se poate folosi si alt fel de peste)
– 1 kg ciuperci
– 500 g rosii in suc propriu
– 3 cepe
– 5-6 catei de usturoi
– 50 ml vin alb
– sare, piper, busuioc
Pestele portionat il condimentam, apoi il dam pentru 10 min la cuptor, impreuna cu vinul si 2 catei de usturoi taiati in doua. Ne ocupam si de sos: curatam ceapa, o tocam si inabusim, adaugam si usturoiul tocat marunt, lasam 5 min, dupa care punem si ciupercile taiate in 4-6, si le dam toate la foc. Cand sunt aproape fierte ciupercile, adaugam si rosile maruntite, condimentam cu sare, piper si busuioc, si mai lasam la foc potrivit 10-15 min. Scoatem usturoiul din tava cu peste, turnam sosul, apoi dam din nou la cuptor pentru 10-15 min ca sa se intrepatrunda bine gusturile.
Acest fel de mancare se seveste cald, alaturi de o mamaliguta si mujdei de usturoi. Usor de preparat, sanatos , o reteta care va fi pe placul tuturor.
Pofta buna!
[fblike]