Peste cu ciuperci

Peste cu ciuperci si sos de rosii la cuptor

Pestele este intotdeauna potrivit pentru o masa in familie, dar si mai potrivit pentru ziua de maine, sarbatoarea Bunei Vestiri, zi din postul Pastelui in care se mananca peste. Reteta mea: peste cu ciuperci si sos de rosii la cuptor.

Peste cu ciuperci

Ingrediente:

– 1,5 kg merluciu trunchi (se poate folosi si alt fel de peste)

– 1 kg ciuperci

– 500 g rosii in suc propriu

– 3 cepe

– 5-6 catei de usturoi

– 50 ml vin alb

– sare, piper, busuioc

Pestele portionat il condimentam, apoi il dam pentru 10 min la cuptor, impreuna cu vinul si 2 catei de usturoi taiati in doua. Ne ocupam si de sos: curatam ceapa, o tocam si inabusim, adaugam si usturoiul tocat marunt, lasam 5 min, dupa care punem si ciupercile taiate in 4-6, si le dam toate la foc. Cand sunt aproape fierte ciupercile, adaugam si rosile maruntite, condimentam cu sare, piper si busuioc, si mai lasam la foc potrivit 10-15 min. Scoatem usturoiul din tava cu peste, turnam sosul, apoi dam din nou la cuptor pentru 10-15 min ca sa se intrepatrunda bine gusturile.

Peste cu ciuperci in tava

 

Acest fel de mancare se seveste cald, alaturi de o mamaliguta si mujdei de usturoi. Usor de preparat, sanatos , o reteta care va fi pe placul tuturor.

Peste cu ciuperci

Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.