Nu am cum sa nu va impartasesc si voua aceasta reteta minunata, usoara si gustoasa, care poate fi servita ca si garnitura alaturi de friptura sau peste, sau ca atare mai ales in zilele de post.
Iata ce am folosit pentru prepararea ei:
– 1 kg de ciuperci proaspete
– 2 cepe mari
– 2 ardei grasi
– 4 catei de usturoi
– 1 rosie
– 1 legatura de patrunjel
– 4-5 linguri de ulei de masline
– sare, piper alb
Curatam ciupercile de pielita, si indepartam coditele, le spalam bine cu apa rece, si le asezam una langa alta, intr-o tava tapetata in hartie de copt. Apoi ne ocupam de prepararea umpluturii: curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt, le punem la calit in putin ulei de masline, adaugam si ardeii taiati cubulete, le lasam sa se inmoaie, apoi adaugam coditele maruntite, si le lasam la fiert in sucul lor pana scade. Condimentam, adaugam o mana de patrunjel si oprim. Lasam putin sa se domoleasca, dupa care ne apucam sa le umplem, nu inainte de a pune in fiecare ciuperca cate putina sare, pentru a se inmuia mai usor, dar si pentru gust.
Dupa umplere, asezam cate o bucatica de rosie pe fiecare ciupercuta, stropim cu putin ulei de masline, si le dam la cuptor 15-20 min, la foc potrivit.
Sunt atat de bune, iar gustul subtil de usturoi le da o aroma perfecta.
Pofta buna!
[fblike]
Ciuperci umplute la cuptor,