Prajitura insiropata

Prajitura insiropata

Aceasta este o reteta pentru cei care iubesc prajiturile cu mult sirop, „apoase” cum le numesc eu. Am reteta de la o prietena a mamei mele, care a tot laudat-o, pana cand m-am decis sa o pregatesc si eu.. mai mult de gura ei :), pentru ca dupa ingrediente nu suna prea interesanta, insa intr-adevar pe cat de simpla, pe de atat de delicioasa este.

Prajitura insiropata

Ingredientele necesare sunt:

– 1 pachet de foi de placinta

– 5 oua

– 200 ml ulei

– 100 g zahar

– 200 ml iaurt

– 1 praf de copt

– zahat vanilat

– esenta de rom, zeama de lamaie

Pentru sirop:

– 600 ml apa

– 8 linguri de zahar

– 1 esenta de rom

Modul de preparare a acestei prajituri este cat se poate de simplu, si incepem prin a pune la dezghetat foile de placinta, apoi batem bine ouale cu zahar, si incorporam pe rand celelalte ingrediente: uleiul, iaurtul, zaharul vanilat, romul si praful de copt stins cu zeama de lamaie, amestecam bine, si adaugam aluatul de placinta care il rupem bucatele mici (rupte fara o simetrie anume). Incorporam bine apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit una de 24 cm diametru), si dam la cuptor, la foc potrivit, 30-40 min, pana prinde o culoare frumoasa.

Prajitura insiropata in tava

Cat timp sta prajitura la cuptor, ne ocupam de sirop: punem la caramelizat lingurile de zahar, pana capata o culoare usor maronie (nu trebuie sa fie inchis la culoare, pentru ca va avea gust amar), stingem cu apa, lasam sa se lege cateva minute,  oprim si adaugam romul.

Dupa ce prajitura noastra s-a copt, o lasam sa se racoreasca (nu de tot), o intepam ici-colo cu o scobitoare, si turnam putin cate putin siropul, pana il va absorbi pe tot. Dam la rece 2-3 ore si servim cu placere.

Prajitura insiropata

Se poate pune frisca insa noi o preferam simpla, e mai usoara.

Prajitura insiropata

Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.