Si pentru ca a sosit sezonul caiselor, era inevitabil sa nu pregatesc o prajitura dedicata in „cinstea” lor. Este un fel de prajitura care se poate pregati la fel de bine si cu visine, cirese sau prune, insa varianta cu caise ne incanta cel mai mult. Usoara, pufoasa si racoroasa in acelasi timp, perfecta pentru toata familia.
Ingrediente necesare:
– 500 g caise
– 6 oua
– 6 linguri de zahar pentru blat
– 3-4 linguri de zahar pentru caise
– 6 linguri de ulei
– 6 linguri de faina
– 4 linguri de apa fierbinte
– 1 praf de copt
– 1 esenta de vanilie
Spalam bine caisele si le taiem in 4/6/8, in functie de cat de mari dorim sa fie bucatile in prajitura, presaram 3-4 linguri de zahar, si le lasam la scurs 30-40 min. Intre timp ne ocupam de blat, care este foarte simplu, de altfel: batem bine albusurile, cu cele 6 linguri de zahar, apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul, apa clocotita, esenta de vanilie, praful de copt si faina. Omogenizam bine pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani groase. Turnam amestecul intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt, dupa care ordonam si bucatile de caise, si dam la copt cca 20-30 min, la foc potrivit.
Lasam sa se racoreasca, pudram si o putem savura. Un deliciu.
Pofta buna!
[fblike]