Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aceasta prajitura am facut-o de nenumarate ori, este printre preferatele casei, asa ca de ce sa nu v-o impartasesc si voua. Am incercat mai multe retete pana sa ajung la ea, asa ca pot spune ca este minunata, frageda, cu multe mere, asa cum ne place noua.

Prajitura cu mere

Ne sunt necesare:

– 2 kg mere

– faina cat cuprinde (aprox 300 gr)

– 20 linguri de ulei

– 20 linguri de apa calduta

– 1 galbenus

– 7 linguri de zahar

– 1 lingura de smantana

– 25 g drojdie

– un sfert de lingurita de scortisoara

– 1 zahar vanilat, sare

Pregatim mai intai aluatul: amestecam apa calduta cu 3 linguri de zahar, galbenusul de ou, smantana, uleiul, zaharul vanilat, drojdia dizolvata, sarea, iar la sfarsit adaugam faina, putin cate putin, pana obtinem un aluat usor elastic, moale dar care nu se mai lipeste de degete. Lasam o jumatate de ora sa se odihneasca, iar intre timp ne ocupam de mere: le curatam, le radem. si le punem la calit 10 min, cu 4 linguri de zahar, pana se inmoaie usor. Le lasam la racit, apoi adaugam si scortisoara.

Pregatim tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt, impartim aluatul in doua, intindem prima foaie – nu foarte groasa, aprox jumatate de centimetru grosime – punem merele, apoi intindem si a doua foaie, la fel de groasa, intepam bine cu furculita, si dam la copt la foc potrivit pentru 30-40 min, pana prinde o culoare aurie.

O lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si servim. E minunat de buna, iata si rezultatul:

Prajitura cu mere

 

Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Prajitura cu mere, 5.0 out of 5 based on 1 rating

4 Comments

  1. dorina

    Un deliciu…… . Va recomand cu incredere acest desert

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 3 votes)
  2. Este foarte frageda si gustoasa. Eu am inlocuit apa cu lapte si am pus putin mai mult zahar.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  3. Simona

    Intra mai mult de 300 Gr faina

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • 300 gr poate fi suficient… depinde foarte mult si de calitatea fainii.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.