Negresa de post

Negresa de post

Un dulce deosebit de pufos si gustos, pentru zilele de post, dar nu numai. Este o reteta care se prepara usor,  si care va va satisface pofta de dulce.

Negresa de post

Ingrediente:

– 300 g zahar

– 150 ml ulei

– 300 ml apa

– 5 linguri de gem (prune, sau orice aveti la indemana)

– 4 linguri de cacao

– 50 g stafide

– un praf de copt

– 100 g nuca de cocos

– 300-400 g faina alba

– zahar vanilat, esenta de rom

Pentru glazura vom folosi:

– 6 linguri de zahar pudra

– 2 linguri de cacao

– 2 linguri de apa

– 2-3 picaturi de ulei

Pentru compozitie, se amesteca zaharul cu uleiul, apoi se adauga apa, treptat si celelalte ingrediente, iar la sfarsit adaugam faina, putin cate putin, pana cand aluatul are consistenta unei smantani groasa. Punem compozitia la copt  intr-o tava (dimensiuni 18×38 cm), tapetata cu hartie de copt, si o lasam aprox 30-35 min, la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea, pentru a ne asigura de o coacere uniforma. Se lasa la racit, apoi o portionam cubulete, si pentru o savoare mai aparte o trecem prin glazura, si o tavalim prin nuca de cocos.

Glazura o facem foarte simplu: amestecam zaharul pudra cu cacaua, apoi adaugam cate un pic de apa, amestecand continuu, pana ajunge la consistenta dorita.

Negresa de post

O prajitura pe cat de simpla, pe atat de minunata.

Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (8 votes cast)
Negresa de post, 4.9 out of 5 based on 8 ratings

One Comment

  1. Monica

    Prajitura este foarte buna! Am folosit mai putin zahar (200g) dar tot a iesit gustoasa. Multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.