Un dulce deosebit de pufos si gustos, pentru zilele de post, dar nu numai. Este o reteta care se prepara usor, si care va va satisface pofta de dulce.
Ingrediente:
– 300 g zahar
– 150 ml ulei
– 300 ml apa
– 5 linguri de gem (prune, sau orice aveti la indemana)
– 4 linguri de cacao
– 50 g stafide
– un praf de copt
– 100 g nuca de cocos
– 300-400 g faina alba
– zahar vanilat, esenta de rom
Pentru glazura vom folosi:
– 6 linguri de zahar pudra
– 2 linguri de cacao
– 2 linguri de apa
– 2-3 picaturi de ulei
Pentru compozitie, se amesteca zaharul cu uleiul, apoi se adauga apa, treptat si celelalte ingrediente, iar la sfarsit adaugam faina, putin cate putin, pana cand aluatul are consistenta unei smantani groasa. Punem compozitia la copt intr-o tava (dimensiuni 18×38 cm), tapetata cu hartie de copt, si o lasam aprox 30-35 min, la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea, pentru a ne asigura de o coacere uniforma. Se lasa la racit, apoi o portionam cubulete, si pentru o savoare mai aparte o trecem prin glazura, si o tavalim prin nuca de cocos.
Glazura o facem foarte simplu: amestecam zaharul pudra cu cacaua, apoi adaugam cate un pic de apa, amestecand continuu, pana ajunge la consistenta dorita.
O prajitura pe cat de simpla, pe atat de minunata.
Pofta buna!
[fblike]
Negresa de post,
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r42446copo/retetecudrag.ro/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574
Prajitura este foarte buna! Am folosit mai putin zahar (200g) dar tot a iesit gustoasa. Multumesc