Va propun astazi un desert moale si racoros, perfect pentru un sfarsit de saptamana cu familia. Iata ce avem nevoie pentru a realiza aceasta prajitura gustoasa.
Ingrediente:
Pentru blat:
– 7 oua
– 7 linguri de zahar
– 7 linguri de ulei
– 7 linguri de faina
– 1 praf de copt
– zahar vanilat, putina sare
Pentru sirop:
– 250 ml apa
– 4 linguri de zahar
– esenta de vanilie
Pentru crema:
– 250 ml lapte
– 200 g ciocolata cu lapte
– 10 linguri de nuca de cocos
– 7 linguri de frisca batuta bine
– 1 esenta de rom
Primul pas in realizarea acestui desert este pregatirea blatului. Astfel, separam ouale, iar albusurile le batem bine impreuna cu zaharul si un varf de sare, apoi adaugam, rand pe rand, galbenusurile, punem uleiul, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se amesteca usor si se da la copt intr-o tava ce a fost tapetata, in prealabil, cu hartie de copt, cca 15-20 min. Dupa ce se raceste il taiem in doua bucati: una mai groasa, iar cealalta, evident, si anume, mai subtire. 🙂
In timp ce blatul se raceste pregatim siropul: punem apa cu zahar la fiert, si lasam 4-5 min pe foc pana se ingroasa usor. Dupa ce s-a racorit vom insiropa blatul mai gros. Nu ne ramane acum decat sa ne ocupam si de crema: punem pe bain-marie laptele impreuna cu ciocolata, apoi adaugam nuca de cocos si partea subtire de blat, dar faramitata. Fierbem 3-4 minute pana compozitia capata un aspect de mamaliga, amestecand continuu. Dam aceasta crema la rece, apoi adaugam cele 7 linguri de frisca (batuta bine). Omogenizam bine, punem crema peste blatul insiropat, iar deasupra presaram un strat de nuca e cocos.
Prajitura se da la rece, pentru 2-3 ore, dupa care se poate savura.
Un desert racoros si aromat!
Pofta buna!
[fblike]
Prajitura cu cocos,