Daca se apropie ziua cuiva drag voua, si nu stiti ce fel de tort sa alegeti, am o ideee pentru voi: tort cu mere. Un tort destul de usor de realizat, este aromat, acrisor, si cel mai important e preferatul sotului meu, si chiar de ziua lui l-am pregatit.
Sa ne adunam ingredinetele, mai exact avem nevoie de:
– 10-12 mere
– 6 oua
– 6 linguri de ulei
– 12 linguri de zahar pentru blat
– 150 g zahar pentru caramel
– 12 linguri de apa fierbinte
– 12 linguri de faina
– 10-12 linguri de dulceata de vine (sau orice alt fel de dulceata mai acrisoara)
– praf de copt
– 500 ml frisca, 100 ml zeama compot piersici
– scortisoara, zahar vanilat, 1 esenta de rom
Incepem cu pregatirea merelor, si anume: le curatam, scoatem cu grija cotorul, punem la caramelizat 150 g zahar, in tava unde vom coace tortul, pana cand prinde o culoare usor maronie (nu trebuie sa se arda prea mult pentru ca va fi amar), intindem bine si pe peretii vasului acest caramel, aopi punem merele umplute cu dulceata, presaram scortisoara si dam la cuptor pentru a se intrepatrunde bine.
Ne ocupam si de pregatirea blatului: separam albusurile de gabenusuri, si frecam bine galbenusurile impreuna cu 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, si la sfarsit adaugam 6 linguri de apa fierbinte. Albusurile le batem bine impreuna cu restul de zahar, adaugand in aceasta spuma, la final, restul de apa fierbinte, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Omogenizam bine, apoi turnam acest mix peste merele din cuptor, si lasam la copt aprox 30-35 min, pana creste si se rumeneste frumos (in primele 10 min nu se recomanda deschiderea cuptorului pentru ca se poate lasa blatul). Dupa coacere, lasam sa se raceasca, insiropam blatul cu zeama de la compot (de ex piersici), rasturnam tortul pe un platou, il imbracam in frisca aromatizata cu rom, si dam la rece 3-4 ore inainte de servire.
Este un desert minunat, iata si o sectiune delicioasa si pufoasa pentru voi.
Posta buna!
[fblike]
Tort cu mere,
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r42446copo/retetecudrag.ro/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574
felicitari, chiar daca sunt putine retete sunt ffff bune ,cred ca sunt din zona bucovinei. Anca