Crackers cu chimen si sare

Crackers cu sare si chimen

Astazi revin cu inca o reteta dedicata amatorilor de „rontaiala”, si anume o reteta de crackers. Sunt gustosi, tin de foame, pot fi folositi si in loc de paine, si surprinzator, se pastreaza tari si cate 2-3 zile, nu se inmoaie deloc. Este o reteta simpla si la indemana oricui.

Crackers cu chimen si sare

Pentru realizarea ei avem nevoie doar de:

– 300 g faina

– 50 ml ulei de masline

– 150 ml apa

– 1 lingurita de zahar

– jumatate lingurita de sare

– 20 g drojdie proaspata

– chimen si sare grunjoasa pentru presarat

Facem un aluat asemanator cu cel de la paine, mai intai maiaua din apa calduta, zaharul, putina faina si drojdia dizolvata cu sare, lasam sa bulbuceasca, apoi adaugam uleiul si restul de faina, framantam bine pana obtinem o coca consistenta, pe care o lasam la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul –  o foaie mare cat tava de la aragaz, insa direct pe hartia de copt, cat de subtire putem (mie mi-au iesit doua tavi), apoi o taiem dreptunghiuri sau patratele mici, le intepam bine cu furculita pentru a impiedica cresterea in timpul coacerii, presaram sare grunjoasa si chimen pe fiecare bucatica , trecem cu facaletul peste ele pentru a intra usor condimentele in aluat, si dam la copt 15-20 min, insa mare atentie pentru ca se coc foarte repede. Culoarea lor trebuie sa fie aurie, nu foarte rumena, pentru ca altfel vor avea un gust amar.

Crackers cu chimen si sare

Se mai pot presara si cu susan, busuioc sau rozmarin, in functie de preferintele „rontaitorilor”. Sa le savurati cu placere!

Pofta buna!

[fblike]

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.