Daca nu ati intalnit pana acum reteta perfecta de saratele, va propun eu una, care va va satisface cu siguranta, vor iesi niste saratele fragede si atat de gustoase, ca atunci cand mananci una, o vei dori cu siguranta si pe a doua.
Pentru crearea acestor minunate saratele aveti nevoie de:
– 300 g untura
– 300 g margarina
– 2 galbenusuri
– 1 ou intreg (pentru uns)
– 2 linguri de smantana
– 100 ml lapte
– 30 g de drojdie proaspata
– 4 lingurite de sare, una de zahar
– chimen si 100 g cascaval pentru presarat
– faina cat cuprinde
Amestecam untura si margarina, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu galbenusurile, smantana, laptele, drojdia dizolvata cu putin lapte, sarea, zaharul si se omogenizeaza bine cu o lingura, apoi se adauga faina, si se framanta un aluat consistent.
Se intinde pe masa de lucru, se taie fasii de 10 cm lungime, si 1 cm latime, sau se pot face cu forma (eu am facut stelute si inimoare in preajma Craciunului), se ung cu ou batut, se presara chimen, sau se rade cascaval – sunt bune ambele variante – se aseaza in tava, si se dau la cuptor pentru 15-20 min la foc mare, pana se rumenesc.
Trebuie sa va marturisesc ca am incercat multe alte retete de saratele, pana am gasit-o pe aceasta pe care v-o recomand cu tot dragul. Se pot servi simple, alaturi de un pahar de vin bun, sau de un pahar de bere de casa, asa cum am facut noi.
Pofta buna!
[fblike]
Saratele fragede,