Astazi vin cu idei de „rontaiala” sanatoasa, si anume o reteta de biscuiti cu seminte, care pot fi mancati atat la micul dejun, cu o cana de lapte sau iaurt, pusi in pachetelul de la scoala la cei mici, la serviciu sau intre mese. Sunt atat de buni si gustosi, de fragezi nu mai zic, ca nu te poti opri din mancat.
Gustul minunat e dat de ingredientele acestei retete, si mai exact vom folosi:
– 150 g seminte de dovleac si floarea soarelui
– 150 g fulgi de ovaz
– 150 g unt
– 1 ou
– 4 linguri de zahar
– 1 praf de copt
– 3 linguri de faina integrala
– 1 esenta de vanilie
Pregatim mai intai semintele, le prajim usor 3-4 minute (mirosul e fantastic), le lasam la racit si le maruntim cu ajutorul blenderului – nu e necesar sa le facem faina, sunt mai bune usor grunjoase – la fel maruntim apoi si fulgii de ovaz.
Putem incepe pregatirea aluatului: amestecam bine untul moale, cu zaharul si oul, incorporam semintele si fulgii maruntiti, faina impreuna cu praful de copt, iar la final esenta de vanilie. Amestecam bine si vom obtine o compozitie usor lipicioasa – sa nu va speriati asa trebuie sa iasa, nu mai agaugati faina! Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, si formam biscuitii cu mana usor umeda, sub ce forma doriti (eu am ales rotunzi si ovali). Dam tava la cuptor la foc potrivit, pana capata o culoare usor maronie, lasam sa se racoreasca si ii putem servi.
Sunt minunat de buni.
Pofta buna!
[fblike]
Biscuiti cu seminte si ovaz,