Ciupercutele la tigaie – este un preparat care poate fi o garnitura perfecta pentru carnea de porc, pui, peste sau de ce nu pentru o mancarica de post, asa ca vin si eu cu o reteta pentru voi simpla si gustoasa.
Pentru realizarea ei vom folosi:
– 500 g ciuperci proaspete
– 3-4 catei de usturoi
– 1 legatura de patrunjel
– sare si piper alb
Curatam ciupercile de pielita, le spalam bine cu apa rece, si le taiem in 4/6/8 bucati in functie de cat de mare e ciuperca. Tocam usturoiul marunt, il punem la calit in putin ulei, 1-2 minute cat sa-si lase aroma, nu trebuie sa se rumeneasca pentru ca va deveni amar, apoi adaugam imediat cipercutele taiate, si lasam pe foc, pana va scadea sucul, lasat de ele – nu se adauga deloc apa, ciupercile vor lasa suficient suc, in care vor fierbe perfect. Condimentam cu sare si piper alb, oprim si presaram verdeata.Patrunjelul proaspat alaturi de usturoi, vor da o aroma deosebita ciupercutelor.
Simplu, usor, gustos!
Pofta buna!
[fblike]
Ciuperci la tigaie,