Sunt o mare fana a bucatariei orientale, si mai ales a orezului lor, nelipicios si gustos, asa ca am incercat sa-l pregatesc si eu acasa, si chiar mi-a iesit ( 🙂 modestia). De data aceasta va propun un orez simplu cu legume.
Avem nevoie doar de:
– 200 g orez cu bobul lung sau basmati
– 1 morcov
– 100 g mazare
– 1 ardei gras rosu
– 4 linguri de ulei de masline
– sare si piper
Mai intai punem orezul la fiert, in apa cu putina sare, iar intre timp ne ocupam si de legume: tocam morcovul si ardeiul in cubulete mici , si le punem la calit in ulei de masline, lasam 10 min, apoi adaugam si mazarea, si mai fierbem la foc mic pana se inmoaie bine. Dupa ce a fiert orezul, il clatim bine cu apa rece, asta pentru a impiedica lipirea boabelor intre ele, il scurgem si il adaugam peste legume. Amestecam bine, condimentam, mai lasam 3-4 minute ca sa se lege ingredientele, si oprim.
Se poate manca ca atare, dar poate fi o garnitura perfecta pentru carnea de pui, sau pentru fripturi.
Pofta buna!
[fblike]