Piftie de porc, racitura de porc

Piftie de porc (racitura)

Astazi va ofer o reteta, pe care am invatat-o de la mama, pe care o prefer deobicei de sarbatori, sau o duminica mai speciala. Piftia din rasol de porc, sau racitura, este o mancare gustoasa.. ca doar este din carne de porc 🙂 .

Piftie de porc, racitura de porc

Ca sa o realizam avem nevoie de:

– 2 kg rasol de porc (cu mai multa carne)

– 1 morcov, 1 ceapa

– 5-6 catei de usturoi

– 3 foi de dafin

– boabe de piper si ienibahar

– sare

Spalam si punem la fiert rasolul in apa rece, lasam sa dea cateva clocote si spumam de cate ori e nevoie, apoi adaugam ceapa si morcovul curatate, dar intregi, frunzele de dafin, boabele de piper si ienibahar, si putina sare. Lasam la fiert la foc mic (secretul pentru a nu se tulbura apa), 2-2,5 ore, pana carnea da semne ca se desprinde de pe os. Cand este aproape fiarta adaugam cateii de usturoi taiati si potrivim de sare. Asteptam sa se racoreasca un pic pentru a se aduna grasimea (cine prefera cu mai multa grasime o poate lasa), pregatim tava (platoul) sau castronelele in care vom pune piftia, scoatem carnea si o portionam in castronele, apoi strecuram peste, cu grija, apa in care a fiert. Asezam si felii de morcov fiert, pentru aspect, dar nu numai, si dam la rece cateva ore, pentru a se gelifia. Cel mai indicat ar fi sa se serveasca a doua zi.

Piftie de porc, racitura de porc

Raciturile de porc se pot servi ca antreu rece, insa ne plac si cu mamaliguta calda. Sunt un deliciu! Traditie si gust!

Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.