Va invit azi la o placinta cu carne!
Un aperitiv perfect pentru o masa festiva, pentru micul dejun sau pur si simplu pentru o gustare. Ca si proces de realizare seamana foarte mult cu placinta de ton si este la fel de buna si gustoasa.
Ingrediente :
Pentru blat :
- 20 de linguri de apa calduta
- 10 linguri de ulei
- 2 oua
- 2 linguri de smantana
- 25g drojdie
- 1 lingurita sare
- 500g faina
- susan pt.presarat – optional
Pentru umplutura:
- 800 g carne tocata porc(porc + vita)
- 3 cepe mari
- 3 ardei rosii
- 4-5 catei de usturoi
- 3 rosii
- 1 ou
- sare, piper, boia dulce
- verdeata
Pentru inceput pregatim umplutura : tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit in putin ulei, adaugam apoi ardeii taiati cubulete, mai apoi carnea tocata – daca e nevoie mai adaugam putina apa si lasam sa se patrunda 15-20 de minute.Adaugam apoi rosiile taiate cubulete, condimentam, mai lasam 10 minute cat sa se patrunda si rosiile si punem compozitia la scurs. Intre timp pregatim aluatul : facem o maia din putina faina, apa si drojdia dizolvata, lasam sa bulbuceasca apoi adaugam si restul ingredientelor : uleiul, oul, smantana, sare, omogenizam bine pana se formeaza un aluat elastic modelabil. Pregatim o tava (de aragaz)tapetata cu hartie de copt, in umplutura scursa si racita adaugam oul si verdeata si ne apucam de asamblat placinta : impartim aluatul in 2, intindem prima foaie, punem umplutura, apoi acoperim cu a doua foaie de aluat, intepam din loc in loc cu furculita, ungem cu ou deasupra, presaram cu susan optional si o dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute pana se rumeneste frumos.
Este grozava pentru orice ocazie!!
[fblike]
Placinta cu carne,