Placinta cu carne

Placinta cu carne

Va invit azi la o placinta cu carne!

Un aperitiv perfect pentru o masa festiva, pentru micul dejun sau pur si simplu pentru o gustare. Ca si proces de realizare seamana foarte mult cu placinta de ton si este la fel de buna si gustoasa.

Placinta cu carne

 

Ingrediente :

Pentru blat :

  • 20 de linguri de apa calduta
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 25g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 500g faina
  • susan pt.presarat – optional

Pentru umplutura:

  • 800 g carne tocata porc(porc + vita)
  • 3 cepe mari
  • 3 ardei rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 rosii
  • 1 ou
  • sare, piper, boia dulce
  • verdeata

Pentru inceput pregatim umplutura : tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit in putin ulei, adaugam apoi ardeii taiati cubulete, mai apoi carnea tocata – daca e nevoie mai adaugam putina apa si lasam sa se patrunda 15-20 de minute.Adaugam apoi rosiile taiate cubulete, condimentam, mai lasam 10 minute cat sa se patrunda si rosiile si punem compozitia la scurs. Intre timp pregatim aluatul : facem o maia din putina faina, apa si drojdia dizolvata, lasam sa bulbuceasca apoi adaugam si restul ingredientelor : uleiul, oul, smantana, sare, omogenizam bine pana se formeaza un aluat elastic modelabil. Pregatim o tava (de aragaz)tapetata cu hartie de copt, in umplutura scursa si racita adaugam oul si verdeata si ne apucam de asamblat placinta : impartim aluatul in 2, intindem prima foaie, punem umplutura, apoi acoperim cu a doua foaie de aluat, intepam din loc in loc cu furculita, ungem cu ou deasupra, presaram cu susan optional si o dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute pana se rumeneste frumos.

Este grozava pentru orice ocazie!!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Placinta cu carne, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.