Briose cu ciocolata de post

Briose cu ciocolata de post

Astazi facem un dulce pufos si iubit de toata lumea – briose, si mai sunt si de post….iar daca le punem si glazura groasa de ciocolata devin un deliciu de post!

Briosa

Ingrediente:

Pentru briose:

  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de apa minerala
  • 3 sferturi cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lingura zeama de lamaie sau otet
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • zahar vanilat
  • cateva picaturi esenta portocale

Pentru glazura :

  • 200g ciocolata amaruie
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura ulei

Modul de preparare este extrem de simplu – amestecam toate ingredientele pe rand: punem mai intai cana de zahar, ca si masura am folosit o cana de 250ml, apoi apa, uleiul, cele 3 linguri de cacao, esentele, praful de copt, bicarbonatul stins si treptat adaugam faina pana obtinem o compozitie omogena, bine legata ca pentru chec, groasa dar care curge. Compozitia rezultata ajunge pentru aprox 20 de briose.

Punem in forme briosele noastre si dam la cuptor pentru aproximativ 20-25minute la foc potrivit pana briosele noastre trec testul scobitorii :)!

Le lasam la racit iar intre timp ne ocupam de glazura noastra – punem ciocolata, apa si uleiul intr-un bol pe bain-marie pana se topeste ciocolata si obtinem o glazura cremoasa dar care curge. Recomand sa puneti doar pe briosele pe care le serviti imediat, arata mai spectaculos glazura proaspat turnata. Oricum sunt la fel de bune si simple sau doar pudrate cu zahar, insa in combinatie cu ciocolata devin un desert de post pe cinste.

Briose cu ciocolata de post

La alegere se mai pot adauga in briose, stafide, fulgi de ciocolata sau fructe confiate, oricum ar fi sunt la fel de gustoase si pufoase, minunate pentru copii, musafiri, picnic sau pachetel.

Briose cu ciocolata de post

Pofta buna!

recipe image
Briose cu ciocolata de post
Timp de pregatire
Timp de coacere
Timp de realizare
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Briose cu ciocolata de post, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.