Blatul moale si pufos, gustul dulce-acrisor si vanilat te imbie sa degusti aceasta minunata prajitura cu branza.
Iubitorii de branza cu siguranta o vor trece la retete preferate :)!
Aratoasa este ca doar avem 4 straturi, gustoasa nu mai zic, degustatorii vostrii „se vor da pe spate” cum ar spune copilul meu :)!
Ingrediente:
Strat 1 – blatul :
- 5 galbenusuri
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de lapte
- 10 linguri de ulei
- 2 linguri smantana de casa
- 14-15 linguri faina
- 1 praf de copt
- 1 lingurita zahar vanilat
Strat 2 – 400g dulceata mai acrisoara – eu am folosit de caise, este extrem de aromata iar in combinatie cu branza e o incantare
Strat 3 – crema de branza :
- 700g branza de vaca
- 250g zahar
- 3 oua intregi
- 1 esenta vanilie
- 2-3 picaturi esenta de vanilie(mai demult foloseam mult coaja de la lamaie insa dupa noile cercetari se pare ca nu este chiar cea mai sanatoasa)
Strat 4 – bezeaua:
- 5 albusuri
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita zahar vanilat
Ne apucam mai intai de blat : batem bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam laptele, uleiul, smantana, praful de copt, zaharul vanilat si faina pana obtinem un aluat care curge insa este gros si consistent. Intindem bine intr-o tava – am folosit tava de la aragaz – tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 200 grade aproximativ 10-15 minute pana incepe sa se rumeneasca, atentie nu trebuie sa fie 100% copt, el isi va continua coacerea dupa ce vom pune si celelalte straturi. Cat timp blatul nostru creste si se aureste pregatim crema de branza – punem toate ingredientele in robot – branza, zaharul, ouale, esentele si mixam cateva minute pana obtinem o minunata crema fina si aromata.
Peste aluatul copt cam 60% intindem dulceata, acesta este stratul nr.2 iar peste turnam crema de branza care la fel o intindem pe toata suprafata prajiturii si dam din nou la copt pentru inca 10 minute – atentie de data aceasta reglam caldura cuptorului sa vina doar de deasupra sa nu ardem blatul. Cat se coace branza facem si bezeaua – batem bine, bine albusurile cu zaharul si vanilia pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Scoatem tava, intindem bezeaua, mai punem inca o data la cuptor pentru 5-6 minute. Mare atentie ca bezeaua se rumeneste extrem de repede, trebuie sa fie mai mult aurie.
Lasam sa se raceasca si servim cu pofta prajitura noastra in straturi cu branza, dulceata de caise si bezea.
Pofta buna!