Chec pufos

Chec pufos

Fiecare gospodina trebuie sa aiba in bucataria sa macar o reteta de chec buuuuuuuna, si care sa-i iasa de fiecare data, asa ca, pentru gospodinele care nu au gasit-o inca, vin eu in intampinarea lor cu o reteta de chec moale, pufos si usor de facut.

Chec pufos

Compozitia este pentru 2 tavi de chec, si avem nevoie de:

– 7 oua

– 7 linguri de ulei

– 300 g zahar

– 300 g faina

– 14 linguri de apa fierbinte

– 1 praf de copt

– 3 linguri de cacao

– zahar vanilat, esenta de rom, putina sare

Separam ouale, si frecam bine galbenusurile cu 150 g zahar, apoi adaugam uleiul, si cele 7 linguri de apa fierbinte, amestecand bine. Ne ocupam apoi de albusuri, pe care le batem bine cu 150 g zahar si putina sare, pana devin o spuma tare, apoi adaugam cele 7 linguri de apa fierbinte ramasa. Turnam treptat galbenusurile peste albusuri, si amestecam cu grija de jos in sus, cu o paleta de lemn, dupa care punem aromele (zarul vanilat si esenta de rom), praful de copt si faina, care  o vom adauga treptat, usor, pana obtinem o  compozitie asemanatoare cu o smantana groasa.

Tapetam 2 tavi cu hartie de copt, turnam aproape toata compozitia, in mod egal, lasand cateva linguri in care vom adauga cacao. Dupa ce am amestecat bine, turnam in mijlocul fiecarei tavi compozitia noua, dupa care le dam la cuptor pentru 30-40 min, la foc potrivit. facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt, lasam sa se raceasca usor, pudram cu zahar, si servim simplu sau alaturi de un pahar cu lapte, sau o cafea proaspata.

Chec pufos

Simplu de facut, moale, pufos si gustos, cu siguranta il veti face si voi.

Chec pufos

Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Chec pufos, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.