Cum sa fie masa de sarbatori fara un chec aperitiv? Imposibil…este pe cat de aspectuos pe atat de gustos…:) !!
Foarte potrivit ca si aperitiv insa este la fel de bun si pentru micul dejun sau pachetel.
Adunam ce avem prin frigider si ne apucam de treaba…adica de chec 🙂
Ingrediente :
- 4 oua
- 150ml lapte
- 30ml ulei
- 100g cascaval
- 100g telemea
- 150g sunca
- 50g masline feliate
- 1 ardei rosu
- 1 praf de copt
- 200g faina
Mai intai taiem cubulete sunca si ardeiul si dam pe razatoarea mica branzeturile. Batem apoi ouale, adaugam laptele, uleiul, cascavalul si telemeaua, faina si praful de copt. Dupa ce s-a omogenizat bine adaugam sunca, ardeiul si maslinele, si condimentam cu sare si piper daca mai este necesar. Punem toata compozitia intr-o tava de cafea si dam la copt 30-35 minute pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii :).
Puteti combina checul dupa preferinte : se pot adauga si ciuperci, verdeata, orice alt tip de mezel sau branza, important este sa echilibram ingredientele intre estetic si gust.
Pofta buna!
Chec aperitiv,