Susanul usor prajit, ofera oricand unei retete, care se poate asocia cu acesta, o nota distincta, dar mai ales placuta papilelor gustative, astfel ca l-am alaturat de data aceasta cu chiftelutele din carne de porc si vita, o reteta potrivita in nenumarate ocazii: zile de nastere, sarbatori sau pur si simplu o masa in familie.
Pentru pregatirea lor avem nevoie de:
– 750 gr cane tocata amestec (poti sa cumperi carne gata tocata sau sa o toci acasa)
– 3-4 cartofi fierti
– 2 cepe mari
– 4 catei de usturoi
– 100 gr pesmet
– 2 oua
– 100 gr susan
– marar, ulei, sare, piper
Pentru inceput spalam cartofii, si ii punem la fiert, cu tot cu coaja, ceapa se curata si se taie in 8 bucati, si se pun putin la calit, 2-3 min in foarte putin ulei, iar usturoiul se piseaza.
Apoi, intr-un bol mai mare, punem carnea, cartofii fierti si pisati in prealabil (eu folosesc robotul – e mult mai rapid), ceapa data si ea prin robot, dupa ce s-a racorit un pic, apoi ouale, usturoiul, pesmetul si mararul. Amestecam bine pana compozitia capata o consistenta legata, apoi se potriveste de sare si piper, si suntem gata sa le prajim.
Se fac mai intai bilutele, cu mana usor umeda, macar 10-15 bucati, sa ai pentru prima tigaie, restul le formezi in timp ce se prajesc celelalte: se incinge tigaia cu ulei, se iau bilutele una cate una, se tavalesc prin susan, si hop! in tigaie pana ce devin aurii!
La fel procedam pana terminam compozitia.
Se pot servi alaturi de o salata de rosii, sunt fragede si pufoase, sunt bune atat reci cat si calde.
Pofta buna!
[fblike]