Va propun o rulada-aperitiv, extrem de gustoasa, dar si aspectuasa, eu am facut-o de Craciun, si a fost un punct de atractie al mesei. Astfel, pentru pregatirea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente.
Pentru aluat:
– 150 g margarina
– 300 ml lapte
– 200 g faina
– 4 oua
– sare
Pentru umplutura:
– 300 g branza de vaci
– 200 g sunca
– 1 ardel rosu mare
– 1 ceapa mica
– 1 lingura de smantana
– sare, piper alb
Pentru inceput sa ne ocupam de aluat: se pune margarina la topit, apoi adaugam toata faina, amestecam bine bine, dupa care punem laptele, omogenizam, luam de pe foc, si adaugam ouale intregi, unul cate unul, precum si praful de sare. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase, aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (am folosit tava de la aragaz), si se da la cuptor la temperatura medie, 35-40 min. Cand va fi gata se lasa la racit, iar intre timp ne apucam de prepararea umpluturii.
Branzica, impreuna cu ceapa si smantana se pun la robot, pana se obtine o pasta cremoasa, apoi amestecam cu o lingura (nu la robot!) cu sunca taiata fideluta, si ardeiul cubulete, se potriveste de sare si piper, si umplem rulada.
Se ruleaza cu mare grija, sa nu o rupem, pe lungimea ei, nu pe latime pentru ca ar deveni prea groasa. Apoi o impachetam strans in folie alimentara, si o dam la rece 3-4 ore.
Se feliaza si se serveste cu pofta!
[fblike]