Acest fel de mancare este destinat fie celor ce iubesc dovleceii, fie celor ce ii evita 😉 pentru ca nu sunt deloc vizibili in acest preparat, insa in combinatie cu celelalte ingrediente rezulta o gustare minunata pentru aperitiv, picnic, pachetel la scoala sau la serviciu sau pentru mic dejun alaturi iaurt.
Ingrediente :
- 3 dovlecei
- 3 morcovi potriviti
- 1 ardei gras rosu
- 6 oua
- 200g branza de vaci
- 150g cascaval
- 50ml ulei
- 1 praf de copt
- 6-7 linguri de faina
- sare, piper
Mai intai radem dovleceii cu tot cu coaja (indicat ar fi sa fie tineri si mici) si ii punem la scurs presarati cu sare, morcovii trec si ei prin razatoare iar ardeiul il tocam cubulete mici.
Cat se scurg dovleceii, batem ouale bine, bine cu branza, care daca doriti o puteti face pasta in robot in prealabil, cu uleiul, faina, praful de copt, sare si piper dupa gust.
Scurgem cat putem dovleceii si ii amestecam cu morcovul si cubuletele de ardei. Incorporam legumele in amestecul de mai sus, adaugam cascavalul ras, amestecam bine, si potrivim de sare si piper.
Dam la cuptor intr-o tava (eu am folosit tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt pentru aproximativ 20-30 minute pana budinca noastra devine aurie.
E o reteta ideala pentru cei care nu iubesc legumele 🙂 , e sanatoasa si gustoasa!
Pofta buna!
