… si pentru ca am avut musafiri in weekend, am pregatit pentru ei, printre altele, pentru aperitiv, si un platou de clatite umplute cu ficatei de pui. O reteta gustoasa si aspectuasa, pentru ca ce-i drept arata taaaaare bine pe platou. 🙂
Ingrediente neesare:
Pentru clatite:
– 3 oua
– 500 ml lapte
– 150 g faina
– sare
Pentru umplutura:
– 500 g ficatei de pui
– 200 g carne de porc
– 3 cepe mari
– 2-3 cepe verzi
– 2 linguri de smantana
– patrunjel, sare si piper
Pentru crusta:
– 2 oua
– 200 g pesmet
– sare
Pentru inceput ne ocupam de umplutura: punem ceapa la calit, apoi adaugam ficatei, carnita si lasam sa se intrepatrunda bine, condimentam cu sare si piper, si lasam sa se raceasca. Compozitia rece o punem in robot, cu scopul de a o transforma intr-o pasta, adaugam treptat smantana si verdeata.
Umplututa fiind gata, pregatim si clatitele: batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam galbenusurile, laptele si faina, omogenizam bine si coacem clatitele una cate una. Le umplem cu pasta de ficatei si carne, rulandu-le frumos, iar pentru un aspect estetic le dam prin ou si pesmet, inainte de a le praji usor in tigaie.
Se pot servi calde ca si fel principal alaturi de legume sau salate, sau reci, ca si aperitiv, asa cum am facut noi. Pentru o savoare mai aoarte recomand servirea alaturi de sosul alb de usturoi – un deliciu pur si simplu.
O reteta de tinut minte!
Pofta buna!
[fblike]