Pentru ca sunt o buna sursa de fier, incerc ca macar o data pe saptamana sa gatesc ficatei, fie la gratar, la cuptor, sub forma de pasta de pateu, sau cu sos de ceapa, cum am facut acum.
Pentru aceasta mancare avem nevoie de:
– 500 g ficatei de pui
– 4 cepe
– 1 ardei gras
– 3 catei de usturoi
– 3 linguri de suc de rosii
– 1 legatura de marar
– sare si piper
Spalam si curatam bine ficateii, si ii lasam cateva minute in apa rece, ca sa iasa tot sangele, iar intre timp ne ocupam de sos: curatam ceapa si o tocam marunt, o inabusim in putin ulei, adaugam si usturoiul tocat, ardeiul cubulete, completam cu apa, si lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele. Punem apoi ficateii taiati cuburi, sucul de rosii, si lasam sa mai fiarba 10-15 minute – ei nu trebuie sa-si depaseasca timpul de fierbere pentru ca vor deveni tari, deci nu trebuie „superfierti” – condimentam cu sare si piper, iar dupa ce oprim presaram mararul tocat marunt.
Sosul de ceapa dulceag, cu aroma de marar, va face din aceasta tocanita simpla una savuroasa.
Se poate servi ca atare, cu mamaliguta, cu piure de cartofi sau orez dupa cum am facut noi.
Pofta buna!
[fblike]
Ficatei de pui cu sos de ceapa,