Cine nu pofteste, din cand in cand, la un gratar usor pregatit alaturi de familie? Reteta de frigarui pe care v-o propun poate fi preparata in casa, la tigaie-gratar, sau afara la un gratar cu jar.
Ca sa ne apucam de treaba avem nevoie de:
– 1 piept de pui
– 2 ardei rosii
– 2 cepe
– 3 catei de usturoi
– 4 linguri de iaurt
– sare, piper, busuioc
– bete pentru frigarui
In primul rand facem un bait, din usturoi pisat, sare, piper, busuioc si iaurt, apoi taiem pieptul cubulete, si il punem in amestecul format, unde il vom lasa la rece, 3-4 ore, ca sa se intrepatrunda bine condimentele. Intre timp, este indicat sa punem betele in apa, macar pentru o jumatate de ora, pentru a nu se arde cand le vom pune pe gratar.
Pregatim si legumele: le taiem cuburi, si formam frigaruiele alternand carnea cu legumele.
Incingem gratarul si le punem la sfarait. Le lasam astfel sa se patrunda pe toate partile, si le servim calde cu un sos alb de usturoi, alaturi de cartofi natur, asa cum am facut noi.
Sunt fragede, usor de facut si gustoase, deci nu va pot spune decat spor la mancat!
Pofta buna!
[fblike]