Dragii mei, va propun astazi reteta cu care am „cucerit” lumea 🙂 . Este o reteta spectaculoasa, care dupa ce o savurezi, iti ramane cu siguranta intiparita in memorie. Asadar, v-o recomand cu tot dragul, veti fi cuceriti definitiv.
Pentru preparare avem nevoie de:
Pentru clatite (12-13 buc)
– 4 oua
– 350 ml lapte
– 350 ml apa minerala
– 1 lingura de zahar
– 1 varf de sare
– zahar vanilat
– aprox 500 g faina
Pentru crema de branza:
– 500 g branza de vaci
– 2 oua
– 2 linguri de smantana
– 200 g zahar
– 1 esenta de vanilie
– zeama de lamaie
Pentru sirop:
– 2 albusuri
– 200 ml lapte
– 4 linguri de smantana
– 3 linguri de zahar
– zahar vanilat
Ne vom ocupa, pentru inceput, de crema de branza. Punem toate ingredientele in mixer, le amestecam bine pana obtinem o pasta omogena si aromata. Si… gata cu umplutura! Pentru a pregati aluatul: batem bine albusurile, cu zaharul si sarea, adaugam apoi galbenusurile, apa minerala, laptele, aromele si faina treptat, pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani care curge. Coacem clatitele una cate una, le umplem cu branzica si le asezam frumos in tava yena.
Pornim cuptorul, iar intre timp pregatim siropul care va incorpora clatitele, le va fragezi, devenind usor suculente. Batem bine cele 2 albusuri, impreuna cu zaharul, adaugam smantana, apoi laptele si zaharul vanilat, amestecam bine si turnam peste clatite (nu va speriati ca este prea mult lichid in tava, clatitele vor absorbi tot siropul, si vor deveni foarte pufoase si moi).
Le dam la cuptor in jur de 20 min, la foc potrivit, pana se rumenesc usor.
Se servesc calde cu o lingura mare de dulceata de afine. (puteti folosi si altfel de dulceata, insa e de preferat una usor acrisoara)
Nu-mi ramane decat sa va sfatuiesc sa faceti aceasta reteta, veti primi numai aprecieri din partea celor dragi!
Pofta buna!
[fblike]
Clatite cu branza la cuptor,