[fblike]
Va propun azi o varianta de a consuma branza de vaci la micul dejun. Ne-am saturat sa o mancam simpla sau in omleta, si atunci m-am decis sa fac o crema de branza cu marar, sa mai schimbam meniul, si chiar a fost un succes.
Pentru prepararea ei ne trebuie:
– 400-500 g branza proaspata de vaci
– o ceapa mica
– 2 linguri de smantana
– 5-6 linguri de lapte
– 2-3 linguri ulei de masline
– 1 legatura de marar
– sare, piper alb
Modul de preparare este extrem de simplu: tocam ceapa marunt marunt, la fel si mararul, apoi plasam toate ingredientele in robot (se poate amesteca si cu mana, insa nu va iesi la fel de cremoasa), mixam bine bine pana obtinem o pasta omogena fina, potrivim gustul, si gata de servire.
Este delicioasa pentru tartine din paine de casa prajita, dar la fel de buna este servita alaturi de ardei proaspeti sau copti.
Un aperitiv care nu trebuie evitat, este in primul rand sanatos.
Pofta buna!
[fblike]