Sambata am pregatit, pentru masa de Duminica, in familie, o friptura mixta, mai exact am combinat carnea de porc cu cea de pui, si cu carnati de casa usor afumati… nu vreti sa stiti ce gust fabulos a rezultat.
Pentru prepararea ei am „adunat” urmatoarele:
– 500 g carne de porc, muschi sau pulpa
– 2-3 pulpe mari de pui
– 500 g carnati de casa
– 100 ml vin alb
– 5-6 catei de usturoi
– 3-4 linguri de suc de rosii
– sare, piper, boabe de mustar, foi de dafin , boia dulce
Incepem prin prepararea baitului pentru carne, din usturoiul pisat, sare, piper, boabe de mustar, boiaua si vinul, amestec in care vom pune carnea portionata, si lasam la rece. Intre timp pregatim o tava, asezam carnea „baituita” si printre punem bucatele de carnati.
Turnam si restul de bait peste friptura, mai completam cu vin daca este nevoie, acoperim cu folie de aluminiu, si dam la cuptor la foc potrivit, o ora si jumatate sau chiar doua.
La jumatatea timpului de coacere, intoarcem bucatile de carne, stropim cu sosul format, si dam din nou la cuptor. Cand este aproape gata descoperim si mai lasam cateva minute sa se rumeneasca frumos.
Se serveste calda, cu mamaliguta si muraturi, sau cu o portie de cartofi natur, cu mult marar… o minunatie de gusturi si arome, este incredibil cat e bine se pot combina aceste gusturi diferite.
Pofta buna!
[fblike]
Friptura mixta (pui cu porc),