Impart cu voi astazi una din cele mai bune retete de biscuiti cu ciocolata, am testat mai multe de-a lungul timpului insa aceasta este „the best” – biscuitii sunt fragezi, moi si aromati. Sunt preferati de copii si se pot plia perfect la micul dejun alaturi de cafea sau un pahar cu lapte sau in pachetelul pentru scoala sau serviciu.
Sunt destul de usor de preparat, iata si ingredientele:
– 200g. unt
– 3 oua
– 130g.zahar brun
– 100g. zahar tos
– 300-350g.faina
-1 ciocolata cu lapte
– 1 praf de copt
– 1 esenta de vanilie
– praf de sare
Incepem prin a mixa untul care trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei impreuna cu zaharul pana devine crema, apoi adaugam ouale, esenta, sarea, ciocolata taiata cubulete mici, apoi treptat faina si praful de copt. Recomand sa adaugati faina treptat – textura aluatului trebuie sa fie la final moale si lipicioasa. Indicat ar fi ca inainte de a forma biscuitii sa stea aluatul 30 minute la frigider.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si cu o lingurita incepem sa formam biscuitii nostri – forma finala o dam cu mana usor umeda. Dam la copt pentru 15-20 min pana biscuitii se rumenesc usor – grija mare se coc foarte repede!
Eu de obicei prepar portie dubla, deci nu pot decat sa va urez „pofta buna!” si „spor la treaba”!
Cookies (biscuiti cu ciocolata),