A inceput postul Craciunului, asa ca un dulce de post e binevenit. Astazi pregatim bilute cu cirese din compot, invelite in nuca de cocos. Se prepara foarte usor, si sunt pline de aroma si gust.
Avem nevoie de:
– 350 gr biscuiti simpli
– 200 gr alune, mai putin sarate
– 250 gr margarina
– 3 linguri de cacao
– 1 esenta de rom, 3-4 linguri de nuca de cocos
– zahar vanilat, 4 linguri de zahar
– cirese sau visine din compot
– 200 ml apa
Incepem prin a macina alunele si biscuitii cu ajutorul robotului, amestec in care incorporam si cele 3 linguri de cacao. Pregatim apoi un sirop din apa si zahar ( pe foc, amestecand continuu pana se topeste zaharul), in care adaugam si margarina, la fel pentru a se topi. Amestecul format il incorporam treptat in biscuiti, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat, omogenizam bine, dupa care incepem sa formam bilute in mijlocul carora vom pune cat o cireasa din compot (sau jumatate), fara samburi, si scurse in prealabil. Se pot folosi si visine din compot sau visinata… insa atentie la copii!
Dupa ce le-am modelat le tavalim in nuca de cocos, sau le lasam asa, depinde de preferinta, le dam la rece 2-3 ore, dupa care servim cu pofta. Sunt fragede si pline de arome, merita incercate!
Pofta buna!
[fblike]
Bilute de post cu biscuiti si Cirese (Visine),