Focaccia cu rosii

Focaccia cu rosii

Astazi vin cu o idee care poate inlocui cu mare succes painea, mai exact o reteta de focaccia cu rosii, si ierburi aromatice, simplu de facut dar cu mare trecere la pofticiosi :).

Focaccia cu rosii

Ne adunam ingredientele:

– 5-6 rosii mari

– 600 ml apa

– 1 cub drojdie

– 1 lingura de zahar

– 1 lingurita de sare

– 1 lingurita de busuioc

– 1 lingurita de oregano

– r0 ml ulei de masline

– faina cat cuprinde (aprox 700 gr)

Intr-un bol punem cateva linguri de faina, apa calduta, drojdia dizolvata, zaharul, sarea, busuiocul si oregano, omogenizam bine, apoi incepem sa adaugam faina treptat si framantam, incorporand usor si uleiul de masline (aprox jumatate, restul se pastreaza pentru stropit), pana obtinem un aluat consistent. Coca o lasam la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Ne pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, si feliem rosiile. Dupa ce aluatul a crescut, formam painicile (eu le fac ovale, se pot face sub orice forma), groase de aprox jumatate de centimetru, aliniem pe ele feliile de rosii, presaram sare si oregano, stropim bine cu ulei de masline, si le dam la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 15-20 min.

Intre timp ne ocupam si de cea de-a doua tava, si tot asa pana terminam aluatul (de obicei imi ies cca 13-15 bucati).

Ce miros minunat de paine si ierburi aromatice se varaspandi in casa, inat veti starni simturile vecinilor. Merita incercata aceasta reteta, le puteti servi si ca atare, dar merg de minute alaturi de o  crema de branza,  salata de vinete, sau baza pentru alte mancaruri.

Focaccia cu rosii

Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.