Tarta cu dovlecei si carne tocata

Cu siguranta este timpul de o noua reteta…a cam trecut ceva timp de cand nu am mai scris…asa ca revin astazi cu o noua reteta gustoasa si aratoasa 🙂 – o minunatie de tarta cu dovlecei si carne tocata!

Ingrediente necesare:

Pentru aluat :

  • 50g de unt
  • 1 ou
  • 3 linguri de apa rece
  • jum. lingurita de sare
  • 5g praf de copt
  • 200-300g faina

Pentru umplutura:

  • 250g carne tocata – la alegere, pui, curcan, porc – eu am ales amestec porc si vita
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 dovlecei
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 oua
  • 50g cascaval
  • 4 linguri de smantana
  • 1 lingura de pesmet
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi

Preparam mai intai aluatul – amestecam untul moale la temperatura camerei cu oul, apa, sarea, praful de copt dupa care treptat adaugam faina pana obtinem un aluat moale dar omogen, punem in folie de plastic si dam la frigider 30minute.

Intre timp ne apucam de minunata umplutura pentru tarta : tocam ceapa uscata si o punem la calit in putin ulei cat sa se inabuse apoi adaugam carnea tocata si lasam 10minute pana isi schimba culoarea si incepe sa se gateasca, condimentam cu sare si piper si trecem la stratul numarul 2.Tocam ceapa verde marunt, o tragem la tigaie in 2-3 linguri de ulei pana incepe sa se inmoaie, punem peste dovleceii – de preferat sa alegeti dovlecei mai mici pentru ca au putine seminte si mici- pe care ii feliem, eu i-am taiat in patru pe lungime si apoi se felieaza de 2cm grosime, daca sunt mai mari se pot taia in 6 sau 8 fara probleme, condimentam cu sare si praf de usturoi si lasam pe foc 10-15 minute pana scade zeama care o lasa dovleceii.

Straturile le avem gata, intindem aluatul cam de 3-4mm grosime intro tava rotunda tapetata cu hartie de copt, presaram peste pesmetul care are rolul de a absorbi din zeama care o vor mai lasa dovleceii si punem stratul 1 cel cu dovlecedi si ceapa verde, intindem pe toata suprafata si punem startul numarul 2, la fel distribuim carnea pe toata suprafata tartei iar peste turnam un amestec format din oua, cascavalul ras si smantana(daca este prea groasa se mai pot aduga 3-4 linguri de lapte). Avem grija sa fie acoperita tarta in intregime, decoram cu ce vaem la indemana, eu am ales rosii cherry de data asta si dam la cuptor pentru aprox 20- 30 minute pana se rumeneste frumos.

Se lasa sa se raceasca si se poate servi cu pofta asa simpla, cu iaurt sau sos tzatzichi.Este minunata ca aperitiv, mic dejun, ideala pentru picnic, pachetel la scoala sau la serviciu.Se pastreaza 2-3 zile la frigider fara probleme!

Pofta buna!

[fblike]

 

recipe image
Tarta cu dovlecei si carne tocata
Timp de pregatire
Timp de coacere
Timp de realizare
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (4 votes cast)
Tarta cu dovlecei si carne tocata, 3.0 out of 5 based on 4 ratings

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.