Revin astazi dragilor dupa o pauza, se pare ca lipsa timpului isi spune cuvantul, cu o reteta „usurica”, sincer am pregatit-o imediat dupa Sf.Pasti insa abia acum v-o impartasesc, este vorba despre un aperitv – gustarica – o placinta cu ton si multa ceapa verde.
Se pregateste destul de repede iar rezultatul este deosebit – o placinta gustoasa, moale si foarte „mancacioasa”.
Ingrediente:
– 2 conserve de ton maruntit
– 4 legaturi de ceapa verde
– 150g unt
– 2 oua
– 400g iaurt
– 2 pliculete de praf de copt
– 200g faina
– 1 lingura de zahar
– sare, piper
Tocam mai intai ceapa si o calim cateva minute in putin ulei, adaugam si tonul scurs in prealabil si lasam la racit. Intre timp ne ocupam de aluat : topim untul si il amestecam cu iaurtul, zaharul, sarea, piperul, apoi ouale, faina si praful de copt.Omogenizam bine, apoi adaugam ceapa si tonul, amestecam bine – compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase.Turnam amestecul intr-o tava(eu folosesc de obicei o tava rotunda cu diametrul de 24cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins in prealabil pentru 30 – 35 minute pana placinta noastra este rumena.
Se serveste rece, este moale, pufoasa iar de gustoasa nici nu mai zic….!!!
Pofta buna!!!
[fblike]