O idee pentru zilele de post, dar nu numai: o salata de vinete, mereu binevenita pe masa noastra, asa ca sa ne adunam ingredientele:
– 5-6 vinete
– 1 ceapa mica
– 50 ml ulei
– 1 lingurita de mustar
– sare si zeama de lamaie
Se pun la copt vinetele in cuptor (inainte de a le pune in tava ungeti-le cu putin ulei ca sa nu scoata fum), afara la gratar daca va e accesibil, sau din rezerva de la congelator :).
Dupa ce s-au copt, se curata si se pun la scurs, iar intre timp curatam ceapa, o tocam foarte marunt, o frecam cu putina sare, pentru a-i lua din tarie, tocam si vinetele, le punem peste ceapa, la fel si mustarul zeama de lamaie, si incepem sa amestecam turnand treptat uleiul, pana se omogenizeaza.
Se potriveste gustul de sare si acru, si se poate servi alaturi de o felie de paine de casa! Daca nu doriti sa fie de post se poate adauga si maioneza!
Pofta buna!
[fblike]