Legumele sunt mereu bine venite in meniul nostru, asa ca nimic nu poate fi mai potrivit decat o salata de cruditati, imbogatita cu un piept de pui fiert, si putina maioneza light. Poate fi un rasfat pentru o zi calduroasa, dar la fel de bine poate fi servita si de sarbatori.
Pentru prepararea ei avem nevoie de:
– 1 telina potrivita
– 3 morcovi
– 1 piept de pui
– 3-4 castraveciori murati
– 3 linguri de porumb
Pentru moioneza:
– 2 oua
– 4 linguri de iaurt
– 150 ml ulei
– 1 lingura de mustar
– 2 lingurite de zeama de lamaie
– sare si piper alb
Acestea fiind zise, sa trecem la treaba:
Pentru inceput punem pieptul de pui la fiert, cu putina sare, si unul dintre cele 2 oua, pentru maioneza. Intre timp ne putem ocupa si de legume. Telina si morcovii se dau pe razatoarea de morcovi, e indicat ca telina sa fie stropita cu putina zeama de lamaie pentru a nu-si schimba culoarea. Castraveciorii se taie cubulete, lor li se adauga si porumbul. Pentru maioneza folosim un galbenus crud si cel deja fiert, maruntit prin sita. Adaugam treptat uleiul, avand mare grija sa amestecam continuu in aceeasi directie. Se adauga mustarul, sarea si putina zeama de lamaie, iar la sfarsit, pentru a avea o maioneza usoara, putem adauga 4 linguri de iaurt.
Intre timp pieptul de pui s-a fiert, se taie cubulete, se amesteca toate ingredientele impreuna cu maioneza, se potriveste de sare si piper, si se da la rece.
Obligatoriu aceasta salata trebuie servita rece! Pofta buna!
[fblike]
Salata de telina, morcov si piept de pui,