Un aperitiv usor, potrivit mesei de revelion sau unei sarbatori in familie.
Astfel, pentru pregatirea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente.
Pentru aluat (am folosit reteta de la rulada cu branza si sunca):
– 150 g margarina
– 300 ml lapte
– 200 g faina
– 4 oua
– sare
Pentru umplutura:
– 2 conserve de ton
– 1 ceapa mica
– 30 g unt
– 10-15 masline fara samburi
Pentru inceput sa ne ocupam de aluat: se pune margarina la topit, apoi adaugam toata faina, amestecam bine bine, dupa care punem laptele, omogenizam, luam de pe foc, si adaugam ouale intregi, unul cate unul, precum si praful de sare. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase, aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (am folosit tava de la aragaz), si se da la cuptor la temperatura medie, 35-40 min. Cand va fi gata se lasa la racit, iar intre timp ne apucam de prepararea umpluturii.
Ceapa se toaca fin fin, si se freaca un pic in mana pentru a se inmuia. Apoi adaugam pestele, untul la temperatura camerei, amestecam bine, pana se obtine o pasta omogena. Apoi adaugam maslinele, taiate feliute subtiri. Se gusta si daca mai este nevoie se adauga sare, insa mare atentie pentru ca tonul este sarat.
Umplutura este gata, se intinde bine peste aluatul copt, se ruleaza cu mare grija pe lungimea foii de rulada, se impacheteaza strans cu folie alimentara si se da la rece 3-4 ore, dupa care se poate felia.
O gustarica rece minunat de delicioasa si usoara!
Pofta buna!
[fblike]
Rulada cu pasta de ton,