Aceasta rulada este un aperitiv care se poate regasi foarte bine pe mesele de sarbatori, zile de nastere, petreceri in familie, insa la fel de bine o putem pregati pentru micul dejun. E foarte sanatoasa si este un alt mod de a manca mai usor si mai placut, combinatia de spanac cu branza fiind excelenta.
Ingredinte necesare:
Pentru rulada:
– 400 gr spanac
– 5 oua
– 4 linguri de smantana
– 5 linguri de faina
– 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi
– sare piper
Pentru crema:
– 500 gr de branza proaspata
– 1 ceapa mica
– 1 legatura de marar
– 2-3 linguri de smantana
– sare
Mai intai pregatim spanacul: tocam ceapa si usturoiul marunt, punem la calit in putin ulei, dupa care adaugam si spanacul, si le lasam sa fiarba 15-20 minute (am folosit spanac congelat, dar in sezon se poate folosi si spanac proaspat). Dam gust cu sare si piper si dam la rece.
Separam galbenusurile de albusuri, si le amestecam cu smantana, cele 5 linguri de faina si spanacul racit si tocat marunt. Albusurile le batem spuma cu putina sare si le incorporam treptat in compozitia de spanac. Tapetam o tava cu hartie de copt (eu am folosit tava mare de la aragaz), turnam compozitia si o dam la cuptorul incins in prealabil, pentru 15-20 min.
Cand este gata rumenita foaia de rulada o scoatem si o rulam incet, cu tot cu hartia de copt, si o lasam sa se raceasca.
Intretimp ne ocupam de crema: punem in robot branza, ceapa, smantana, mararul, sarea, si amestecam bine pana obtinem o pasta cremoasa si fina, umplem foaia de rulada cu crema de branza, si rulam din nou. Impachetam strans cu hartie de copt sau folie alimentara, si dam la rece pentru 2-3 ore, pentru a se intari si a se putea felia.
Eu zic ca arata bine, iar gustul este pe masura. V-o recomand cu drag! Gustos si sanatos.
Pofta buna!
[fblike]