Va propun un aperitiv usor, pentru aceste zile de vara: rulouri de dovlecei cu cas proaspat si rosii. Se servesc reci, sunt fresh si aspectuase, deci se pot servi perfect si la o masa festiva.
Pentru pregatirea lor avem nevoie de:
– 2 dovlecei
– jumatate kg de cas proaspat
– 4-5 rosii
– 4-5 linguri ulei de masline
– oregano
– sare si piper
Pentru inceput vom taia rosiile felii, le condimentam cu sare, piper, oregano si ulei de masline, si la dam la cuptor pentru 10-15 min, cat sa se inmoaie usor, apoi le lasam sa se raceasca. Intre timp ne ocupam de dovlecei: ii feliem pe lung (felii de aprox jumatate de centimetru grosime) si le coacem pe gratar, dupa care le presaram su sare si piper. Casul il taiem in batoane de 4-5 cm lungime si cca 1,5-2 cm grosime, dupa care incepem sa asamblam rulourile. Pe fiecare felie de dovlecel punem cate un baton de cas, 2 felii de rosii si rulam. Procedam asa pana epuizam toate feliile, le dam la rece pentru 1-2 ore, si sunt gata de servire alaturi de felii de paine prajita.
Sunt deosebite si va recomand sa le incercati.
Pofta buna!
[fblike]