Era si timpul sa va spun si voua reteta mea de tiramisu, cu care am incantat multi musafiri ce au trecut pragul casei noastre, o reteta ce face parte din categoria favoritelor. Nu este o reteta clasica de tiramisu, cu mascarpone, ci o reteta adaptata dupa preferintele proprii. Si de ce este favorita? pentru ca este o prajitura usoara, pufoasa si delicioasa.
Pentru pregatirea ei avem nevoie de:
– 1 pachet de piscoturi de 400 gr
– 5 oua
– 5 linguri de zahar
– 1 cutie de frisca Hulala de 500 gr
– 2 cescute de cafea
– 2 linguri de cacao neagra
– 1 esenta de rom, zahar vanilat
Primul pas: separam albusurile de galbenusuri, frecam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, apoi albusurile le batem cu celelalte 2 linguri de zahar ramase, pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste aceasta bezea adaugam amestecul de galbenusuri si zahar vanilat. Ne ocupam apoi de frisca lichida, pe care o batem, pana obtinem o crema tare si aromata, pentru ca vom adauga jumatate din esenta de rom. Peste amestecul de oua punem frisca, omogenizam bine, de preferat cu o lingura de lemn, si nu cu mixerul. In tot acest timp ne pregatim si 2 cescute de cafea, se lasa la racit, si se amesteca cu restul de esenta de rom.
Tapetam o tava (eu am ales de data aceasta una rotunda), cu folie de celofan sau hartie de copt, asezam un strat de piscoturi, inmuiate in prealabil, unul cate unul (cate 2 secunde pe fiecare parte), in cafea. Turnam jumatate din amestecul de crema peste primul strat de piscoturi, punem si al doilea strat de piscoturi, dupa care asezam si restul de crema.
Dam la rece pentru 4-5 ore. (cel mai bine ar fi sa se pregateasca seara, si sa se serveasa a doua zi)
Inainte de servire se presara un strat de cacao consistent. Chiar daca nu este o reteta originala de tiramisu, este o prajitura usoara, aromata si aspectuasa. Si… dispare din farfurii la fel de repede pe cat de delicioasa este!
Pofta buna!
[fblike]
Tort Tiramisu,