Tort Padurea Neagra

Tort Padurea neagra

De sarbatori intotdeauna vrem sa excelam prin felurile de mancare, pe care le pregatim, dar mai ales incercam sa oferim musafirilor nostri un desert usor, potrivit cu mancarurile grele specifice sarbatorilor.

Tort Padurea Neagra

Anul acesta am pregatit de revelion un tort racoros, cunoscut sub numele de Padurea Neagra. Pentru pregatirea lui avem nevoie de:

Pentru blat:

– 6 oua mari

– 150 ml ulei

– 200 g zahar

– 4 linguri de cacao

– 200 ml apa clocotita

– 10 linguri de faina

– 1 praf de copt, 1 esenta de rom

Pentru sirop:

– 200 ml zeama de la compot de visine

– 3 linguri de visinata, sau lichior de visine

– 5-6 linguri de zahar (depinde cat de dulce este compotul)

Crema:

– 500 ml frisca lichida

– 5 linguri de zahar pudra

– 1 esenta de rom

– jumatate de plic intaritor de frisca

Pentru jeleul de visine:

– visinele din 2 borcane de compot

– 50 ml de visinata sau lichior de visine

– 150 ml zeama de la compot

– 200 g zahar

– 40 g amidon

– 1 zahar vanilat

Primul pas in pregatirea blatului: separam ouale, galbenusurile le frecam cu o jumatate din cantitatea de zahar, apoi adaugam uleiul, cacaua care a fost amestecata cu apa, clocotita in prealabil, praful de copt si faina. Batem albusurile spuma cu cealalta cantitate de zahar ramasa. Ultimul pas consta in amestecarea, de jos in sus, cu o spatula (nu cu mixerul), a  galbenusurilor cu albusul spuma. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase. Se toarna apoi compozitia intr-o tava rotunda (24 cm), tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor 30-40 min la temperatura potrivita (atentie: nu deschideti usa cuptorului in primele 15 min pentru ca riscati sa se lase blatul). Abia dupa 30 min se incearca cu o scobitoare mijlocul blatului, daca aceasta este curata blatul este gata.

Scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca pe un gratar, la temperatura camerei. Nu-l duceti la rece pentru ca riscati sa se lase! Din acest blat ies 3 foi pufoase si usor umede, suficient de groase pentru acest tort.

Dupa blat ne apucam sa pregatim jeleul de visine: amestecam zeama de la compot cu visinata, zaharul si amidonul apoi punem si visinele fara samburi (pastram 10-15 visine pentru decor. Punem acest amestec la foc mic pana se ingroasa, apoi il lasam la racit. Intre timp pregatim siropul pentru blat:  zeama de la compot, visinata, zaharul si cel vanilat, se pun la fiert, lasam sa dea cateva clocote, si astfel obtinem un sirop foarte aromat.

Pregatim si crema de frisca la care nu muncim foarte mult, ci doar o mixam, impreuna cu zaharul pudra, esenta de rom si intaritorul de frisca, pana devine tare. Taiem blatul rece in 3 foi si ne pregatim de montarea acestuia: insiropam prima foaie, textura blatului este deja usor umeda, deci nu necesita decat cateva linguri de sirop (8-10), punem un strat de frisca (frisca se imparte in prealabil 3 parti egale: doua pentru umplutura, si una pentru ornat), iar peste adaugam jumatatea din cantitatea de jeleu, asezam si foaia a doua si procedam la fel. Urmeaza si ultima foaie pe care o insiropam, si imbracam tortul in intregime cu frisca, ornam cu visinile pastrate si ciocolata rasa din belsug.

Tort Padurea Neagra

Se serveste dupa 4-5 ore de stat la frigider. Este un desert ce necesita un pic de efort si timp, dar va asigur ca veti primi doar laude de la cei care il vor degusta, si veti imparti cu siguranta si reteta.

Felie Tort Padurea Neagra

Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.