O idee noua de a consuma spanacul, mai exact recomandarea zilei: o placinta cu spanac foarte apreciata si foarte usor de facut.
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 20 linguri de apa calduta
– 18 linguri de ulei
– 1 lingurita de sare
– 25 gr drojdie proaspata
– 500-600 gr faina
Pentru umplutura:
– 600 gr spanac
– 1 ceapa
– 3 catei de usturoi
– 3 linguri de smantana
– 100 gr branza
– sare
Incepem cu pregatirea aluatului: intr-un bol punem jumatate din cantitatea de faina, apa, uleiul, sarea si drojdia, amestecam usor, apoi incepem sa framantam, adaugand treptat si restul de faina, pana obtinem un aluat elastic, pe care il vom lasa sa se odihneasca. Intretimp pregatim umplutura pentru placinta: tocam marunt ceapa si usturoiul, le punem la inabusit, apoi adaugam spanacul (fie congelat, fie proaspat), condimentam, adaugam smantana si branza si lasam sa se raceasca. Pregatim tava, impartim aluatul in 2 parti egale, si intindem mai intai prima foaie , punem umplutura si acoperim cu cea de a doua foaie. Lipim bine marginile si intepam cu furculita, din loc in loc, placinta noastra. Introducem tava in cuptorul incins si lasam pentru cc 40 min. Cand se rumeneste frumos placinta este gata. O lasam sa se racoreasca usor si degustam. Acest tip de placinta se poate face si cu ciuperci sau cu varza.
Rapida si buna!
Pofta buna!
[fblike]