Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci, cu mamaliguta

Suntem in postul Pastelui asa ca, mai vin cu inca o reteta de post in ajutorul vostru, si anume tocanita de ciuperci, cu mamaliguta, sa ne mai pregatim organismul inainte de bunatatile de pe masa de Pasti. Nu necesita prea mult timp pregatirea ei, si e foarte gustoasa.

Tocanita de ciuperci

Ingrediente:

– 700 gr ciuperci proaspete

– 4 cepe mari

– 4 catei de usturoi

– 1 ardei gras

– 400 gr rosii decojite, in sos

– 1 legatura de marar

– 20 ml vin rosu

– sare si piper

Tocam ceapa si usturoiul si le punem la calit cu putin ulei, pana devine sticloasa, dupa care adaugam ciupercile curatate si feliate. Le lasam sa fiarba 10-15 min in sucul propriu, dupa care adaugam rosiile tocate marunt, sare, piper, si acei 20 ml vin. Mai lasam sa fiarba 10 min, pana se leaga usor, oprim si adaugam mararul proaspat tocat.

Tocanita se serveste calda, alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi, uscat sau verde (pentru ca deja a aparut prin piete).

Tocanita de ciuperci, cu mamaliguta

Nu pot sa va spun decat… Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Tocanita de ciuperci, cu mamaliguta, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.