Era o zi de vineri si trebuia sa pregatesc ceva de post, m-a salvat mama cu o idee, si mi-a propus sa prepar o varza murata, inabusita, cu mamaliguta. Ea a venit cu ideea dar si cu varza :). Asa ca, va impartasesc si voua aceasta reteta pentru ca a iesit delicioasa.
Nu va trebuie decat:
– 1 kg de varza murata tocata
– 1 ceapa
– 1 lingurita de chimen
– piper, 5-6 linguri de ulei
Clatim varza in 3-4 ape, apa intotdeauna rece, pentru a-i scoate o mare parte din gustul acru si sarat, insa nu de tot, ea trebuie sa-si pastreze savoarea (gustul de murat), iar intre timp curatam, tocam, si calim usor ceapa, adaugam si varza, tot uleiul, o lasam 5 min sa se perpeleasca, acoperim cu apa, si punem la fiert, cu capac, 60-90 min, pana scade apa, si varza devine moale si sticloasa. Condimentam cu piper si chimen, iar daca mai este nevoie si cu sare, dar nu inainte de a gusta.
Se serveste cu felii de mamaliga, rumenite pe plita sau gratar, dar foarte bun si cu mamaliguta natur.
Pofta buna!
[fblike]