Tocanita de soia

Tocanita de soia

Cand ne aflam in post, dar nu numai, soia poate fi o varianta foarte buna. Aparent fara gust, tare si uscata, dar daca stii sa o gatesti cu siguranta iti va placea si o vei folosi mai des.

Tocanita de soia

Felul de mancare pe care vi-l propun este asemanator cu tocanita din carne de porc, insa in loc de carnita am folosit cuburi de soia – delicioase ambele variante.

Vom folosi:

– 500 g soia cuburi

– 5 cepe mari

– 1 morcov

– 2 ardei grasi

– 2 rosii

– 4 linguri de sos de rosii

– 50 ml vin rosu

– 4 -5 catei de usturoi

– 2 foi de dafin

– sare, piper, verdeata, boabe de piper

Primul pas: punem cubuletele de soia la fiert,  intr-un vas cu apa, sare, foi de dafin, boabe de piper, pana da cateva clocote, dupa care acoperim si lasam la inmuiat aprox 1 ora. Intre timp pregatim sosul: curatam ceapa, o tocam marunt, si punem la inabusit cu putin ulei si apa, adaugam  si usturoiul tocat marunt, ardeiul cubulete, morcovul ras, completam cu apa, si lasam sa fiarba legumele 10-15 min.

Scurgem soia cu mana, cat putem, si ii dam drumul in sos. Mai punem si sosul de rosii, rosiile cubulete, vinul si mai lasam sa fiarba la foc potrivit, 20-25 minute. Condimentam, iar dupa ce oprim presaram patrunjelul tocat.

Aceasta tocanita poate fi servita alaturi de un piure de cartofi, orez sau mamaliguta, si muraturi. Necunoscatorii o pot confunda cu tocanita de carne… asa de buna si gustoasa este!

Tocanita de soia

Pofta buna!

[fblike]

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.