Pizza cu sunca, cascaval si mozzarella

Cui nu-i place pizza?? Cred ca o putem considera o intrebare retorica, nu credeti 🙂 ?

Gastronomia ne ofera atat de multe variante de a realiza topping-ul pentru pizza dupa gustul si preferintele fiecaruia, incat ne putem face pizza cu orice ne place si orice gasim prin frigider.

Eu va propun azi o reteta clasica de pizza cu blad fraged, sunca, cascaval, mozzarella, porumb, ardei si ceapa.

Ingrediente pentu blat:

  • 1 ou
  • 20 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 2 linguri mari smantana
  • 15g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • faina cat cuprinde(300g-400g)

Ingrediente pentru topping:

  •  10 felii de sunca de Praga
  • 10 felii de salam german(sau orice alt tip de salam care va place)
  • 100g de cascaval
  • 200g mozzarella
  • 50g porumb
  • 1 ardei rosu
  • 3-4 linguri de suc de rosii
  • 1 ceapa rosie

Pentru aluat punem faina intr-un bol, iar in mijloc pe rand ingredientele celelalte : apa, uleiul, oul, smantana, drojdia dizolvata cu sarea si zaharul, se amesteca si se framanta un aluat moale dar omogen si lasam un pic sa se odihneasca pana pregatim topping-ul.

Ceapa rosie o taiem julien si o calim usor cat sa se inmoaie, mezelul il taiem patratele, ardeiul rosu felii, cascavalul il radem, porumbul il punem la scurs iar mozzarella o feliem subtire.

Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, intindem bine foaia de aluat, ungem cu 2-3 linguri de suc de rosii aromatizat cu sare si busuioc, apoi pe rand punem ingredientele pentru topping : ceapa calita, patratelele de sunca, ardeiul felii, porumbul, cascavalul ras si ici colo feliile de mozzarella. Dam tava la copt pentru 15-20 de minute pana pizza noastra este usor rumenita, iar cascavalul si mozzarella sunt topite.

Se serveste calda cu sos sulce sau picant de rosii!

Nu-i asa ca simtiti miros de pizza proaspat scoasa din cuptor :)?

E deliciosa…si va asigur ca e la fel de buna si rece, si se potriveste de minune pentru o gustarica sau pachetel.

Pofta buna!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.