Supa crema de rosii – minunata atunci cand e cald afara pentru ca se poate manca rece, sau fierbinte cand e frigut afara, dar si mai bine merge dupa sarbatori , dupa atatea mancaruri grele si carnoase….asa ca acum.., nu pot decat sa va invit la o portie 🙂 !
Ingrediente necesare:
- 6 rosii mari
- 1 conserva de rosii intregi-400g
- 2 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 6 cartofi
- 1 jumatate de conopida mica
- sare, piper, oregano, busuioc, zahar
- ulei de masline si crutoane pt.servit
Curatam si spalam toate legumele, si incepem cu ceapa pe care o tocam marunt si o inabusim in ulei cateva minute, apoi treptat punem pe rand legumele taiate grosier in ordine : morcovul, pastarnacul, cartofii apoi buchetelele de conopida. Punem apa cat sa cuprinda legumele, punem sare si lasam la fiert. Dupa 10-15 minute adaugam si rosiile curatate si taiate si rosiile din conserva cu tot cu sos si mai lasam la foc pana legumele sunt patrunse complet. Vara de obicei folosesc doar rosii proaspete, insa iarna fiind mai fade ne ajutam si de conservele de rosii. Dupa ce sunt fierte legumele, pasam totul cu blenderul, condimentam bine cu sare, piper, oregano, busuioc, o lingura de zahar si supa noastra este gata de servire. Clar nu o putem servi decat alaturi de crutoane bine aromatizate si o lingurita de ulei de masline.
E usoara, gustoasa, perfecta atat pentru pranz cat si pentru cina!
Pofta buna!
Supa crema de rosii,