Ciorba de coaste de porc

Ciorba de coaste de porc

Si daca tot am taiat porcul acum o luna, am pastrat la congelator cateva coaste, asa ca astazi vom pregati o ciorbita din coaste de porc.

Ciorba de coaste de porc

Si cum  pofta  e mare, ne apucam rapid de treaba si folosim:

– 1 kg coaste de porc

– 1 ceapa mare

– 1 ardei gras

– cate o radacina de pastarnac si patrunjel

– o legatura de patrunjel

– jumatate de telina

– 1 morcov, 3 cartofi

– 4 linguri de sos de rosii

– 300 ml smantana

– 50-100 ml bors acru

– 1 lingura de orez

– sare, piper

Ne cautam o oala potrivita, punem costita la fiert in apa rece, spumam de cate ori este nevoie, adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul, radacina de pastarnac, patrunjel, morcovul si telina cubulete, si lasam la fiert, la foc mic, 1,5-2 ore, pana costita aproape se desprinde de os. Adaugam cartofii taiati si ei cubulete, lingura de orez, sosul de rosii, condimentam cu sare si piper, si mai lasam pe foc pana fierb cartofii. Acrim ciorbita cu bors (cu mai mult sau mai putin in functie de gusturi), adaugam si smantana dizolvata bine intr-un polonic de ciorba (pentru a nu se branzi), dregem gustul, oprim si presaram verdeata.

Ciorba de coaste de porc

Se serveste fierbinte, alaturi de o salata de ceapa.

„Ninunat” de bun!

Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.