Ciorba pui cu taitei

Ciorba de pui cu taitei

Ciorba de pui se afla printre preferatele mele si ale familiei mele, asa ca incerc sa o gatesc sub diferite forme si combinatii. Astazi am gatit-o cu taitei.

Ciorba pui cu taitei

Ingrediente necesare:

– 1 pui intreg

– 150-200 ml bors acru

– 400 ml smantana

– 100 g taitei

– 1 ceapa mare, 1 morcov mare, 1 pastarnac, 1 patrunjel radacina, jumatate de telina mica, 2 ardei grasi (1 rosu si 1 galben)

– sare, piper, foi de dafin, verdeata – patrunjel

Dupa ce se spala bine puiul, se portioneaza, si se pune la fiert intr-o oala mare, cu apa rece. Cand incepe sa fiarba se spumeaza de cateva ori, iar intre timp se pregatesc legumele, se spala si se curata, ceapa se toaca marunt, iar celelalte se taie cubulete. Se adauga in ciorba 1 lingurita de sare, 2 foi de dafin, legumele tocate si se lasa la fiert in jur de o ora si jumatate, la foc mic, pana carnea se desprinde de pe oase.

Intre timp punem la fiert si taiteii, separat in apa cu sare. Cand carnea a fiert se scoate din ciorba, se adauga taitei fierti si borsul acru, dar mare atentie cu borsul: trebuie pus treptat si degustat (depinde cat de acru este, dar si de preferinta fiecaruia). Se taie bucatele mici o pulpa si o bucata din pieptul fiert, si se adauga in ciorba. La fel si patrunjelul, se potriveste de sare, piper, iar la sfarsit se adauga smantana, dizolvata inainte cu putina ciorba, pentru a nu se branzi, in momentul in care intra in contact cu ciorbita fierbinte.

Se mai lasa sa dea cateva clocote si se opreste.

Carnea fierta care a mai ramas o putem perpeli in putin ulei, si servi cu mujdei de usturoi si mamaliguta.

Ciorba de pui cu taitei

Va sfatuiesc sa o incercati, o veti face cu siguranta si a doua oara.

Pofta buna!

[fblike]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.